Πάνω από 23.000 οχήματα έφυγαν σήμερα και από τις δύο Εθνικές Οδούς

Πάνω από 23.000 οχήματα έφυγαν σήμερα και από τις δύο Εθνικές Οδούς
Κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Περισσότερα από 23.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα σήμερα, κάτι που πρακτικά σημαίνει περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι που κατευθύνονται σε πόλεις και χωριά της επαρχίας επιδεινώνοντας την κατάσταση με τις επιλογές τους

Έως και 23.670 οχήματα πέρασαν από τις εξόδους και των δύο Εθνικών Οδών, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου αντίστοιχα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα, 10.470 έφυγαν από την Αθήνα με κατεύθυνση την Αθηνών-Κορίνθου και 13.200 την Αθηνών-Λαμίας. Αυτό αν υπολογίσει θεωρητικά κανείς έναν μέσο όρο π.χ. δύο ατόμων ανά όχημα που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ισχύει αυτό, αφού ήταν ολόκληρες οικογένειες, τότε πρακτικά περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έφυγαν από την Αθήνα με κατεύθυνση πόλεις και χωριά της επαρχίας.

Αυτό σαν συμπεριφορά σίγουρα δεν ενθουσιάζει την Πολιτεία αφού επιδεινώνει κατά πολύ την κατάσταση, αν συνυπολογίσει κανείς τις δυσκολίες που υπάρχουν στην περιφέρεια αναφορικά με τις δομές υγείας και την επιβάρυνση που μπορεί να προκαλέσει η συμπεριφορά αυτή σε μία ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στην επαρχία.

Αναφορικά επίσης με τις ουρές που προκλήθηκαν κάποιες στιγμές στα διόδια, από την Τροχαία θεωρούν ότι αυτό συνέβη όχι τόσο από τους αριθμούς των οχημάτων αλλά από το γεγονός ότι καθυστερούσαν περισσότερο για να πληρώσουν στους κερματοδέκτες που έχουν μπει και με την πληρωμή μέσω καρτών.

Από την κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής για να δουν αν το Σαββατοκύριακο οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Αρχών να παραμείνουν οικειοθελώς στις οικίες τους και αν όχι θα εξεταστεί σοβαρά η περαιτέρω αυστηροποίηση και επιβολή περιορισμών, αφού το στοίχημα στην πραγματικότητα είναι τον μήνα που ακολουθεί να παραμείνουν σχετικά χαμηλά οι αριθμοί των κρουσμάτων ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται από τις υφιστάμενες δομές υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Περιφέρεια έχει εξαγγείλει πως θα απαγορευτεί η πρόσβαση στον Υμηττό και θα υπάρξουν περιορισμοί και στα πάρκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα