Κακοκαιρία: Πάνω από 45 κλήσεις για αντλήσεις - Διάσωση 9 ατόμων στην Κορινθία

Πυροσβέστης επιχειρεί για την άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένη κατοικία
Πυροσβέστης επιχειρεί για την άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένη κατοικία EUROKINISSI

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Κορινθία κατά τη διάρκεια της νύχτας-Προς τα μεσάνυχτα έδειξε το φαινόμενο κάπως να εκτονώνεται και μετά ακολούθησε ακόμα πιο ισχυρό κύμα που κράτησε έως τα ξημερώματα-46 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων-Εννέα άτομα διασώθηκαν από 5 εγκλωβισμένα Ι.Χ

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η κακοκαιρία που έπληξε τη νύχτα και τα ξημερώματα την Κορινθία, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα στην περιοχή.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές, ενώ πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία είχαν εγκλωβιστεί οι επιβαίνοντες.

ADVERTISING

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ, ένα πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ένα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί. Τις ενέργειες συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

Εγκλωβισμένοι κατασκηνωτές στην Κάρυστο Εύβοιας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων εγκλωβίστηκαν ορισμένοι κατασκηνωτές στην περιοχή Ποτάμι, κοντά στον Πλατανιστό Καρύστου Εύβοιας, καθώς «φούσκωσε» το ποτάμι και δεν μπορούν να περάσουν την άλλη όχθη για να φύγουν. Καθώς δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, από την Πυροσβεστική δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα γίνουν κάποιες ενέργειες ή αν απλά θα περιμένουν να πέσει η στάθμη του ποταμού για να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι κατασκηνωτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η επέλαση της κακοκαιρίας: Άνοιξαν οι ουρανοί - Live πώς κινείται το μέτωπο

Καιρός: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας - Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση

24Media Network