Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ

Την παραίτηση του από την προεδρία της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, υπέβαλε ο Αλεξ. Μαντζούτσος χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως το έσχατο μέσο διαμαρτυρίας. Ζητά τη λήξη της αποχής των δικηγόρων

Για μία "αναποτελεσματική" αποχή που "περισσότερο πλήττει εμάς τους ίδιους παρά ασκεί πίεση στην κυβέρνηση" κάνει λόγο ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Αλεξ. Μαντζούτσος, υποβάλλοντας μάλιστα την παραίτηση του.

Στην ανακοίνωσή του, ο νεαρός δικηγόρος αναφέρει πως παρά τις επιφυλάξεις της ΕΑΝΔΑ σε σχέση με την αποχή, "προτάξαμε την ενότητα του δικηγορικού σώματος, σεβόμενοι το γεγονός ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είχαν την ευθύνη να αποφασίζουν δεσμευτικά για το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ότι η αποχή είναι αναποτελεσματική, διότι περισσότερο πλήττει εμάς τους ίδιους παρά ασκεί πίεση στην κυβέρνηση".

Ο Αλεξ. Μαντζούτσος υποστηρίζει δε πως η συνέχιση της αποχής, ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, αποκτά χαρακτηριστικά «αυτοκτονίας» για το νέο και μαχόμενο δικηγόρο, ο οποίος αδυνατεί πλέον να καλύψει τα έξοδα όχι μόνο της δικηγορίας αλλά και της ίδιας του της επιβίωσης.

"Η συνεχιζόμενη αποχή σε περίοδο ακραίας οικονομικής κρίσης εξοντώνει τους συναδέλφους που βασίζονται για την επιβίωσή τους αποκλειστικά στα έσοδα από την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος" επισημαίνει και ζητά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να σταματήσει την αποχή.

SHARE:

24Media Network