Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου

Παραιτήθηκε ο Αθανάσιος Τσολακίδης από πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου μετά το "όχι" σε προσφυγόπουλα από τον Σύλλογο του 5ου Δημοτικού της πόλης

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αθανάσιος Τσολακίδης. Η παραίτηση του έρχεται μετά την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του: “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα”. Η παραίτηση του γίνεται για λόγους ευθιξίας, όπως καταγράφει ο ίδιος.

Η επιστολή του αναλυτικά:

“Προς :

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος”

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τσολακίδης, έλεγε χθες στο NEWS 247: “Γονείς είμαστε κι εμείς, όπως πρέπει να μορφωθούν τα δικά μας παιδιά έτσι πρέπει να μορφωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά, όλα τα παιδιά του κόσμου”.

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, οι αντιδράσεις από μεμονωμένους συλλόγους οφείλονται στην απουσία ενημέρωσης από την πολιτεία. “Βγήκε ένα ΦΕΚ για μεταφορά προσφυγόπουλων στα σχολεία και από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις για να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Όταν έχουμε τη σχετική ενημέρωση θα δρομολογήσουμε Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει”.

Σημείωνε μάλιστα χθες πως το “όχι” από τους γονείς του 5ου Δημοτικού είναι μια “μεμονωμένη απόφαση ενός συγκεκριμένου συλλόγου που δεν εκφράζει συλλογικά τις θέσεις της Ένωσης”.

Τα παραπάνω έγιναν άλλωστε στον απόηχο των δηλώσεων του δημάρχου της πόλης Α. Γαβότση, ο οποίος προέτρεπε κατοίκους σε “μη νόμιμες” πράξεις για το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων. Ερωτηθείς για το πρόγραμμα ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία σε παρέμβαση του στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για “υγειονομικά ζητήματα, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ολοήμερα σχολεία και ζητήματα κοινωνικής συνοχής”. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για ξενοφοβική συμπεριφορά και απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση του Συλλόγου του 5ου Δημοτικού, λέγοντας ωστόσο πως αν δεν εισακουστεί το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου από την Πολιτεία, τότε ο Σύλλογος θα νομιμοποιείται να πράξει όπως επιθυμεί.

Να διευκρινίσουμε δε, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που  αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 2 Σεπτεμβρίου, προτείνει δημιουργία “σχολείων προσφύγων εκτός των  σχολείων και του δήμου” και καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που δεν θα εισακουστεί η πρόταση αυτή, “να προχωρήσουμε σε ομαδικές κινητοποιήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα