Μέσα μεταφοράς: Παράνομη η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ – 24ωρη απεργία σε Μετρό, λεωφορεία

Μέσα μεταφοράς: Παράνομη η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ –  24ωρη απεργία σε Μετρό, λεωφορεία
Μετρό eurokinissi

Αλλαγή δεδομένων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη, καθώς η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει, κρίθηκε παράνομη.

Παράνομη κρίθηκε από δικαστήριο η στάση εργασίας που κήρυξαν για την Τετάρτη (09/1) η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ, τα συνδικάτα στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα λεωφορεία.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων τόσο της ΣΤΑΣΥ, όσο και της ΟΣΥκήρυξαν νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ.

Η ΣΕΛΜΑ, το συνδικάτο εργαζομένων του Μετρό, ανακοίνωσε και επισήμως 24ωρη απεργία για την Τετάρτη ενώ το ίδιο έκανε και το συνδικάτο των εργαζομένων στα λεωφορεία (ΟΑΣΑ).

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Στη Θεσσαλονίκη, νόμιμη κρίθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στην απεργία της Τετάρτης. Σε ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ αναφέρει:

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο αναγνώρισε τη νομιμότητα της συμμετοχής των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9 ης Νοέμβρη 2022, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Η συμμετοχή σε απεργία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και των εργαζομένων ατομικά, το οποίο δεν μπορούν να αποστερούνται από την καταχρηστική άσκηση από την εργοδοσία δικονομικών ευχερειών που παραβιάζουν την απαγόρευση απεργίας με ασφαλιστικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό ασφαλείας, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες που προκηρύσσονται από τη ΓΣΕΕ ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, αποτελούν μια διαδικασία γνωστή ως προς τον τρόπο οργάνωσής της τόσο από την εργατική πλευρά όσο και από την εργοδοσία, κρατική και ιδιωτική, ώστε το διαχρονικά διατιθέμενο προσωπικό να ανταποκρίνεται στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και όπου προβλέπεται, στην αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει:

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η Συνομοσπονδία“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα