Παρέμβαση Ινδαρέ: Μαζί με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα

Παρέμβαση Ινδαρέ: Μαζί με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές Eurokinissi

Εχοντας πέσει ο ίδιος και η οικογένειά του θύματα αστυνομικής βίας, ο Δημήτρης Ινδαρές είναι ίσως από τους πλέον κατάλληλους που μπορούν να μιλήσουν για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ο Δημήτρης Ινδαρές και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα ασύμμετρης αστυνομικής βίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τον Δεκέμβριο του 2019. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Ελληνας σκηνοθέτης (ο οποίος έχει βρεθεί και…κατηγορούμενος) υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η κατάχρηση εξουσίας πρέπει να λάβει τέλος.

Ετσι έκανε και με χαρακτηριστικό του post στο facebook τη Δευτέρα στο οποίο σχολίασε τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ιδού τι έγραψε ο κ. Ινδαρές:

“Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να αναμετρηθεί με τη βία, τον σεξισμό και κάθε κατάχρηση εξουσίας και η κυβέρνηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια, είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αντιφατικό το να επιτρέπει στον εαυτό της να εργαλειοποιεί απεχθή μέσα, στο όνομα του οποιουδήποτε αφηγήματος τάξης και ασφάλειας.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια. Όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία. Όποιος βρεθεί αντιμέτωπος, αντιλαμβάνεται τις εντολές και το πνεύμα. Και όποιος “μπλέξει” διαπιστώνει τον φράχτη αυτοπροστασίας ενός συστήματος που καταστρατηγεί θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος.

Μαζί όμως με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα. Ένα ψέμα, που διαχέεται αυτόματα και ταχύτατα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Με σπουδή από τα πρόθυμα μέσα ν’ αναπαράγουν την είδηση χωρίς καμιά διασταύρωση και με τα κινητά των πολιτών να προσπαθούν να καλύψουν το κενό και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, που ωστόσο θα μείνει για πάντα μισή, αφού στην αντίληψη και ενδεχομένως στις συνειδήσεις των πολλών μένει καταγεγραμμένο το ψέμα της πρώτης στιγμής, βγαλμένο χωρίς ντροπή από στόματα αρμοδίων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα