Παρέμβαση Καμίνη - Μπουτάρη: Οι "αόρατες δυνάμεις" που εμποδίζουν τα αποτεφρωτήρια

Συνέντευξη Τύπου των 5 Δημάρχων για τα συμπεράσματα του πρώτου κύκλου της Πρωτοβουλίας, στο Δημαρχείο της Αθήνας την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου των 5 Δημάρχων για τα συμπεράσματα του πρώτου κύκλου της Πρωτοβουλίας, στο Δημαρχείο της Αθήνας την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους για τα αποτεφρωτήρια, οι δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Κάνουν λόγο για "δυνάμεις που εμποδίζουν την προσαρμογή της Ελλάδας στη διεθνή πραγματικότητα"

Έκκληση στην κυβέρνηση να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής νομοθετική πρόταση για τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων απευθύνουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, οι δύο δήμαρχοι επισημαίνουν στη δήλωσή τους:

"Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι «αόρατες δυνάμεις» εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο δήμο Βόλου το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στη χώρα

SHARE:

24Media Network