Παρέμβαση Κοντονή για καθυστερήσεις στην υπόθεση του Νoor1

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση υπο την αιγίδα της ρώσικης πρεσβείας. Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση υπο την αιγίδα της ρώσικης πρεσβείας. Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) EUROKINISSI

Ζητείται πειθαρχική έρευνα για τα αίτια καθυστέρησης καθαρογραφής της απόφασης εδώ και 17 μήνες

Πειθαρχική έρευνα για την πολύμηνη καθυστέρηση στην καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός απέστειλε σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης.

ADVERTISING

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει εκδοθεί απ' τον Αύγουστο του 2016, ενώ λίγες μέρες μετά  η  εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου κρίνοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου επιεική.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου Μαρία Τρουπή άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταδικάστηκαν 15 για την υπόθεση του Noor 1

Επτά στη φυλακή για το Noor 1

SHARE:

24Media Network