Παρίστανε την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Παρίστανε την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Ποσό που υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ και τιμαλφή αξίας άνω των 40.000 ευρώ, απέσπασε μία 49χρονη από ηλικιωμένους, παριστάνοντας την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου

Για 33 περιπτώσεις απάτης ηλικιωμένων κατηγορείται μία 49χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη το Σάββατο (21/06) στην Καλαμαριά.

Η 49χρονη επισκεπτόταν ηλικιωμένους στα σπίτια τους και παρίστανε είτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου είτε επικαλούνταν τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη συνεργασία της με επιφανή πρόσωπα, αποσπώντας χρήματα και τιμαλφή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη ενημέρωνε τους ηλικιωμένους ότι είχαν κερδίσει σε κλήρωση είτε 6.000 ευρώ, είτε μηνιαίο βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία όμως για να τους καταβληθούν έπρεπε ως προϋπόθεση να της δείξουν τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην ορθόδοξη εκκλησία. Μάλιστα, προκειμένου να είναι πειστική, τους έδινε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό. Έτσι αφαιρούσε κοσμήματα και χρήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης αλλά και με τη βία σε κάποιες περιπτώσεις.

Από ορισμένους ηλικιωμένους, επίσης, ζήταγε 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού του αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε πλαστά.

Πεδίο δράσης της ήταν η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή και οι Σέρρες, αποσπώντας συνολικά 11.530 ευρώ και τιμαλφή αξίας 43.500 ευρώ.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, ληστεία, κλοπή, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Ρόδου και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για απάτη και ληστεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network