Πάτρα: 4 χρόνια καμπάνα σε μακρυχέρη υπάλληλο της πρώην Νομαρχίας

Πάτρα: 4 χρόνια καμπάνα σε μακρυχέρη υπάλληλο της πρώην Νομαρχίας

Για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας σε πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Πόσο το χρηματικό ποσό που υπεξαίρεσε

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας σε πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο 62χρονος πρώην υπάλληλος της Νομαρχίας Αχαΐας, που υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο με διάφορα τεχνάσματα υπεξαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο προορίζονταν για το ταμείο της Νομαρχίας.

Συγκεκριμένα ο υπάλληλος με την ιδιότητά του υπεύθυνου για τα Εντάλματα Προπληρωμής, από τις 10/7/2004 έως και 15/2/2005, δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 134.290,12 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Το Δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα , ενώ τον απήλλαξε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς αυτό είχε παραγραφεί.

Ο καταδικασθείς από τις 31/ 5/2006 έχει με απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου παυτεί οριστικά από τα καθήκοντά του.

Πηγή: patrastimes.gr

SHARE:

24Media Network