Πάτρα: “Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” για τα τρία νεκρά παιδιά – Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος

Πάτρα: “Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” για τα τρία νεκρά παιδιά – Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος

Στο Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά σε μια οικογένεια μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα. Πότε αναμένονται απαντήσεις για τα αίτια θανάτου. Τι δήλωσαν οι γονείς των παιδιών.

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά σε μια οικογένεια σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα, καθώς ο σχετικός φάκελος έφτασε την Πέμπτη (10/02) στο τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι γιατροί και ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει και τις τρεις υποθέσεις έλεγαν ότι κανένας από τους θανάτους δεν εξηγείται, ενώ σημειώνεται ότι και οι τρεις θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν όταν δεν ήταν οι γιατροί παρόντες, ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με το Mega.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί μεγάλος αριθμός μαρτύρων, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς της οικογένειας και οι γονείς των κοριτσιών.

“Απαντήσεις σε ένα μήνα”

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών θα δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές.

“Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση” ανέφερε.

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

“Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν” ανέφερε προσθέτοντας ότι “το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα”.

Ανακοίνωση των γονέων για τα αίτια θανάτου των παιδιών

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν τις ακριβείς αιτίες θανάτων των παιδιών, όπως τους ανακοινώθηκαν από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, ξεκινώντας από τον θάνατο της μικρής Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019.

«Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά».

Το μωράκι, η Ίριδα, έφυγε αιφνιδίως στην κούνια της όταν σταμάτησε ο σφυγμός της, ενώ οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου.

Αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από 10 ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων, η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε «αιφνίδιος θάνατος από αδιευκρίνιστα αίτια», ενώ εκκρεμούν ακόμα οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα