Πάτρα: Από τις 20 Ιουλίου απαγορευόταν η κυκλοφορία στη γέφυρα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πάτρα: Από τις 20 Ιουλίου απαγορευόταν η κυκλοφορία στη γέφυρα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα Eurokinissi

Από την περασμένη Πέμπτη (20/07) φαίνεται πως είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στη γέφυρα στην Πάτρα, τμήμα της οποίας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 8.

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Διεύθυνση της Αστυνομίας Αχαΐας είχε διατάξει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη γέφυρα από την Πέμπτη (20/07), λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Επισημαίνεται ότι στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ενώ αντίστοιχα στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Στο σημείο παραμένουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις τυχόν απεγκλωβισμού ατόμων.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, «στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα. ‘Αμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ», και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, επισήμανε και ο ίδιος ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS


Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ από γειτονικές περιφερειακές ενότητες καθώς και από την Αττική.

Παράλληλα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πάτρα

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πύργο, καθώς και στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής.

Κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Πάτρα: “Η γέφυρα είχε προβλήματα στατικής επάρκειας”

Το τραγικό συμβάν συνέβη σε γέφυρα κοντά σε οικισμό Ρομά, στην Περιμετρική Οδό των Πατρών, στο 205ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στην οποία εκτελούνταν εργασίες, ενώ είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στατικής επάρκειας κατά το παρελθόν.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η οποία έχει αναφορές για τουλάχιστον δύο εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε.






Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Πάτρα: Συγκλονιστική μαρτυρία – “Γλίτωσα από θαύμα – Ήμουν στη γωνία της γέφυρας”

Επιζών από την κατάρρευση της γέφυρας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας, περιγράφει όσα βίωσε ο ίδιος μαζί με άλλους ανθρώπους.

“Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα”, δήλωσε στην κάμερα του dete.gr.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι στο σημείο ήταν κι άλλα άτομα, τα οποία όπως είπε “βρίσκονται κάτω από το μπετό”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα