Πάτρα – Ατύχημα με καρτ: Αισιοδοξούν οι γιατροί για την υγεία του 6χρονου

Πάτρα – Ατύχημα με καρτ: Αισιοδοξούν οι γιατροί για την υγεία του 6χρονου
Αγώνες καρτ (φωτογραφία αρχείου) ACTION IMAGES / EUROKINISSI

Αισιοδοξία για την κατάσταση υγείας του 6χρονου που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ στην Πάτρα. Μετά τον νευρολογικό έλεγχο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα μαγνητική τομογραφία, η οποία θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις των γιατρών.

Σήμερα, Τετάρτη (22/09), οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να ξυπνήσουν τον 6χρονο, που τραυματίστηκε στο κεφάλι την περασμένη Κυριακή (19/09) στους αγώνες καρτ της Πάτρας.

Η κατάστασή του παιδιού παραμένει σταθερή, αλλά οι γιατροί αντιμετωπίζουν πλέον την περίπτωσή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά τα νευρολογικά τεστ που του έκαναν χθες, Δευτέρα (21/09), και στα οποία ο 6χρονος ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, ο 6χρονος υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, εξέταση που ονομάζεται “νευρολογικό παράθυρο”.

Σύμφωνα με το TheBest.gr, οι θεράποντες γιατροί του, περιμένουν τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων για να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, οι έλεγχοι των αντιδράσεων του μικρού κρίθηκαν ικανοποιητικοί και το επόμενο βήμα είναι οι γιατροί να προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποσωλήνωσης του παιδιού.

Το χρονικό του ατυχήματος

Την Κυριακή το πρωί ο εξάχρονος βρισκόταν στο κέντρο της Πάτρας και παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με το ένα από τα δύο οχήματα να απογειώνεται και να χτυπάει στα κάγκελα, όπου ήταν σκαρφαλωμένος ο εξάχρονος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι. Το καρτ φέρεται να έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και μια πινακίδα.

Ο αγώνας στη συνέχεια διεκόπη και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα