Πάτρα: Δεν προκύπτει κανένα γονιδιακό πρόβλημα των τριών παιδιών

Πάτρα: Δεν προκύπτει κανένα γονιδιακό πρόβλημα των τριών παιδιών
Η μητέρα της οικογένειας Δασκαλάκη ΙΝΤΙΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου, το αρμόδιο Ίδρυμα απέκλεισε το ενδεχόμενο τα τρία παιδιά να κληρονόμησαν γονιδιακό πρόβλημα, που να εξηγεί τους θανάτους τους.

Συνεχίζεται το “θρίλερ” με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τα δεδομένα να ανατρέπονται συνεχώς.

Τα τελευταία γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στο “παζλ”, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, είναι η απόκλειση του ενδεχομένου τα τρία παιδιά να κληρονόμησαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, που να μπορεί να εξηγεί τον θάνατό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά έγινε σχετική έρευνα για κληρονομικά προβλήματα και σύνδρομα καρδιολογικού τύπου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι.

Τη “σκυτάλη” πήρε στη συνέχεια το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η έρευνα του οποίου επαλήθευσε αυτή του Ωνάσειου, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Στην τελική ευθεία η έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε τροχιά τέλους βρίσκεται πλέον η έρευνα των Αρχών για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έχουν ήδη παραδοθεί στον αρμόδιο ιατροδικαστή, για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, του τελευταίου παιδιού της οικογένειας που έχασε πρόσφατα την ζωή του, δεν έχουν δώσει αποτελέσματα που να αποσαφηνίζουν τα αίτια θανάτου, αντιθέτως όμως στις τοξικολογικές εξετάσεις έχει βρεθεί ουσία που κρίνεται ύποπτη.

Ωστόσο, μένει να ολοκληρωθεί ο ενδελεχής έλεγχος αντιπαραβολής που διενεργούν οι αρμόδιοι επιστήμονες με τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο κοριτσάκι από τα νοσοκομεία, ώστε να προκύψει συμπέρασμα για το εάν δικαιολογείται η ύπαρξη της ουσίας αυτής στο αίμα της, οι συγκεντρώσεις σε αυτό και αν έπαιξε κάποιον ρόλο στον θάνατό της.

Καταθέτουν οι γιατροί

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται το αργότερο την Πέμπτη και ενδεχομένως έως την Παρασκευή να είναι σε θέση ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Τζωρτζίνα, να καταθέσει το τελικό του πόρισμα στο αρμόδιο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα, κατόπιν σχετικής εντολής της εισαγγελίας Πατρών.

Ανάλογα με το τι θα προκύψει από αυτή την διαδικασία θα πάρει και την ανάλογη τροπή η έρευνα, καθώς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων γιατρών από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση και στο τέλος αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών για να καταθέσουν και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όσα έχουν συλλέξει έως τώρα οι Αρχές από τις καταθέσεις αλλά και τα ευρήματα που τυχόν προκύψουν από τις εργαστηριακές αναλύσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα