Πάτρα: Ο δήμος εξυπηρετεί όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν

Πάτρα: Ο δήμος εξυπηρετεί όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν
Ο Δήμος Πατρέων Eurokinissi

Βοήθεια από τον δήμο Πατρέων σε πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Την καταγραφή και στην συνεχεία την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Πάτρας, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, αναλαμβάνει το προσωπικό του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δήμο, συστήνεται υπηρεσία που θα έχει ως σκοπό την καταγραφή των δημοτών εκείνων, οι οποίοι δεν διαθέτουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, αδυνατούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, συνεχίζονται οι υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι, από την ανάλογη δομή. Τέλος, ο κοινωνικός οργανισμός δημιουργεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, όπου ο δημότης θα μπορεί να καλεί ειδικευμένο ψυχολόγο για θέματα διαχείρισης άγχους, μοναξιάς κλπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα