Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα σε αγώνα καρτ – Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα σε αγώνα καρτ – Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου
glomex

Πέντε συλλήψεις έχουν γίνει για το ατύχημα του 6χρονου σε αγώνα καρτ στην Πάτρα. Η μαρτυρία του πατέρα του. Σε τι κατάσταση είναι η υγεία του παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πέντε συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί για το ατύχημα που σημειώθηκε στην Πάτρα την Κυριακή (19/09), κατά τη διάρκεια του PICK Patras, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 6χρονου παιδιού, το οποίο έχει διασωληνωθεί.

Συγκεκριμένα, το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται επέμβαση και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια αγώνα του PICK, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν το παιδί στο κεφάλι.

Για το ατύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συλλήψεις. Μεταξύ αυτών βρίσκονται διοργανωτές, υπεύθυνοι ασφαλείας και ο οδηγός.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος και αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που προβλέπονται για αυτές τις διοργανώσεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και την Δευτέρα, 20/09, θα μεταβούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου

Ο πατέρας του 6χρονου μίλησε στο thebest.gr, ενώ ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

“Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα”, είπε ο πατέρας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι γιατροί είπαν στον πατέρα ότι η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται ως θετικό.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών του αγώνα

Για το ατύχημα οι διοργανωτές του PICK Patras εξέδωσαν ανακοίνωση για την οριστική διακοπή των αγώνων καρτ στην πόλη μετά το θλιβερό ατύχημα όπου ένας 6χρονος θεατής τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση μονοθεσίων στην πλατεία Γεωργίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα