Πάτρα: "Στο Ωνάσειο χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, είναι καταγεγραμμένο", λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Η 9χρονη Τζωρτζίνα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα GLOMEX

Στην αποκάλυψη πως στο Ωνάσειο χορηγήθηκε κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα προχώρησε ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος. Το τηλεφώνημα που δέχθηκε από νοσηλεύτρια του νοσοκομείου.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη με το "ταξίδι της κεταμίνης" που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μιλώντας στην εκπομπή του STAR, "Αλήθειες με τη Ζήνα", αποκάλυψε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

ADVERTISING

"Μέσα σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα και ενώ είχαμε κάνει νωρίτερα με την κατηγορουμένη τη συζήτηση για την ύπαρξη μίας νοσηλεύτριας, της οποίας δεν είχαμε κρατήσει το τηλέφωνο και ήταν αποθηκευμένο στην τηλεφωνική συσκευή της κ. Πισπιρίγκου, η οποία έχει κατασχεθεί, υπήρχε και το τηλέφωνο αυτής της κυρίας η οποία μόνη της ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου έχει πει πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο.

Πράγματι, μου επανέλαβε όλα όσα είχε πει στον συνάδελφο που χειριζόταν νωρίτερα την υπόθεση, μου είπε ότι ως νοσηλεύτρια είχε φροντίσει και ήταν υπεύθυνη για την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα της Τζωρτζίνας όσο αυτή νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού κέντρου, ότι ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, ότι ήταν σε πάρα πολύ βεβαρυμένη κατάσταση υγείας λόγω και της χορήγησης των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της", ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

"Η ίδια η νοσοκόμα μου είπε ότι πράγματι μέσα στη ΜΕΘ του Ωνασείου έχει χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την ανάγκη της θεραπείας και της νοσηλείας της Τζωρτζίνας και είναι καταγεγραμμένο, πράγμα το οποίο θέτει ερωτηματικά και θέτει προκαταβολικά σε αμφιβολία την τοξικολογική εξέταση που πρόκειται να γίνει", αποκάλυψε στη συνέχεια ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η νοσηλεύτρια θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. "Όμως"όπως είπε ο δικηγόρος, "αυτό δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα, αρχές του 2022, έχει ανακοινώσει επισήμως ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Θυμίζουμε ότι το παιδί είχε νοσηλευτεί στο Ωνάσειο νοσοκομείο τον Μάιο του 2021. Η παραπάνω αποκάλυψη ωστόσο, στην ουσία δεν έχει να κάνει με τον θάνατο της μικρής, καθώς, όπως προκύπτει και από την ενημέρωση του νοσοκομείου, την οποία επικαλέστηκε το Live News στο Mega, η ουσία μεταβολίζεται μέσα σε μία ώρα και, σε κάθε περίπτωση, είχε χορηγηθεί, στις σωστές δόσεις και για την καταστολή του παιδιού, μήνες πριν τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θάνατος Τριών Κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, Πάτρα
SHARE:

24Media Network