Πάτρα: Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας

Πάτρα: Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας
Τα δύο από τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας ΙΝΤΙΜΕ

Πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας αλλά και τη στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ προκύπτουν από τις τελευταίες αποκαλύψεις της θείας της.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, νέα στοιχεία αλλά και ερωτηματικά προκύπτουν για τον θάνατο της αδερφής της, Ίριδας.

Η υπόθεση της 6χρονης, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από “αγενεσία φλεβοκόμβου”, έχει επίσης μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, την ώρα που οι τελευταίες αποκαλύψεις της θείας της, Δήμητρας δημιουργούν ένα επιμέρους μυστήριο με αρκετά “κενά” σχετικά με την ώρα θανάτου της Ίριδας, καθώς και τη στιγμή που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δηλώσεις της χθες, Τρίτη, στο STAR ήταν στις 7.30 το πρωί όταν το μωρό ξύπνησε και η μητέρα του σηκώθηκε για να το ελέγξει. Στη συνέχεια, πριν από τις 11 π.μ. πήγαν μαζί να το ξυπνήσουν και η θεία του είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τόνισε σε δήλωσή της ότι “κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30. Ήταν πριν τις 11. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ”.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έδωσε έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11, σε αντίθεση με την κατάθεση της αδελφής της, η οποία είχε πει ότι “το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11:30”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:37, ενώ έφτασε μέσα σε 7 λεπτά στο σπίτι, όπου βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η δήλωση της θείας της Ίριδας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ακριβή ώρα όπου εντοπίστηκε η 6χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, περιγράφοντας αναλυτικά το χρονικό της τραγωδίας σημείωσε: “Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει.

Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα