Πάτρα – Τζωρτζίνα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις

Πάτρα – Τζωρτζίνα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις
Η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα intime

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για την αναζήτηση των αιτίων των τριών αιφνίδιων θανάτων των μικρών παιδιών στην Πάτρα. Τι εξετάζεται στη Θεσσαλονίκη, πότε αναμένονται τα αποτελέσματα.

Την αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας σε ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση έκανε γνωστό η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε η κ. Σαρδέλη, αυτό συνέβη επειδή το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. «Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Σχετικά με τον χρόνο των αποτελεσμάτων τόνισε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε».

«Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που είχε συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί» είπε για τα αποτελέσματα που αναμένονται.

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι στην παιδική και βρεφική ηλικία είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρεθούν οι αιτίες θανάτου», συνέχισε η κ. Σαρδέλη.

Για το εάν πρόκειται για ουσίες που χορηγήθηκαν σε ποσότητες και χρόνους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν εξήγησε πως «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί».

«Έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί» συνέχισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα