Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού ο παθολογοανατόμος, Χρ. Ευτυχιάδης και οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγρηας.

Έτοιμη να ξεκινήσει τη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, είναι η 35η τακτική ανακρίτρια, Ευγενία Τζωρτζάτου, που χειρίζεται τη δικογραφία.

Το πρωί η δικαστική λειτουργός θα βρίσκεται στο γραφείο της, προκειμένου να λάβει την κατάθεση του παθολογοανατόμου, Χρ. Ευτυχιάδη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης πρόσθετα στοιχεία ως προς τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, το 2021 και το 2019, και συγκεκριμένα κατέληξε πως και τα δύο παιδιά έφυγαν από τη ζωή, λόγω ασφυξίας.

Ο Χρ. Ευτυχιάδης αναμένεται να αναπτύξει τα συμπεράσματα του γύρω από τα ευρήματα που οδήγησαν τον ίδιο να πιστεύει στη διάγνωση ασφυκτικού θανάτου και για τα δύο παιδιά.

Οι καταθέσεις μαρτύρων πάντως, αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, καθώς έχουν κλητευθεί οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούσης και Καλόγρηας, οι οποίοι συνέταξαν την τελική έκθεση – πόρισμα για τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο επιστήμονες είναι και εκείνοι υπέρ της άποψης ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία τόσο για την 6 μηνών Ίριδα, όσο και για την 3,5 ετών Μαλένα. Ειδικότερα, επικαλούμενοι τα ευρήματα της νεκροψίας και το φωτογραφικό υλικό, επισημαίνουν την ύπαρξη ασφυκτικού μηχανισμού, όπως αποτυπώνεται στα πρόσωπο των δύο παιδιών, μέσω διαφόρων κακώσεων και εκδορών.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρηα αποτέλεσε ένα σημαντικό στοιχείο για την κατεύθυνση της έρευνας προς την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε πως και στις δύο περιπτώσεις -όπως και στο θάνατο της Τζωρτζίνας- στο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που ήταν παρούσα κατά την κατάληξης τους.

Ως προς το θάνατο της Ίριδας κομβικό ήταν το αίμα που εντοπίστηκε στο στόμα του βρέφους, πράγμα που κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής δράσης. Παράλληλα, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Όσον αφορά στη Μαλένα, και εδώ οι γιατροί μιλούν για ένα παιδί που όταν έφτασε στα χέρια τους ήταν κρύο, δίνοντας την «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών σε κατάθεσή του.

Ο κύκλος μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωση του θα κληθεί να απολογηθεί η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, αδίκημα το οποίο η ίδια αρνείται ότι το έχει διαπράξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα