Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως μόνη ύποπτη για την ανθρωποκτονία των Ίριδας και Μαλένας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως μόνη ύποπτη για την ανθρωποκτονία των Ίριδας και Μαλένας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου intime

Εξηγήσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας καλείται να δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Πλέον κρίνεται ως η μόνη ύποπτη για τις ανθρωποκτονίες των τριών κοριτσιών.

Κλήση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας, απέστειλαν οι εισαγγελικές αρχές, την ίδια ώρα που ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απ. Ανδρέου που χειρίζονταν την έρευνα για τα δύο μωρά, μελέτησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν προανακριτικά οι αστυνομικές αρχές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η μοναδική ύποπτη για τις δύο ανθρωποκτονίες της 6μηνων Ίριδας και 3,5 ετών Μαλένας.

Άγνωστο παραμένει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να προσέλθει στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ή αν οι εισαγγελείς θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται. Πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο σενάριο τη μεταφορά των εισαγγελέων στις φυλακές – ακόμη και σήμερα- καθώς σε αυτό το στάδιο απλά θα δώσουν προθεσμία στη Ρούλα Πισπιρίγκου για να προετοιμάζεσαι τις έγγραφες εξηγήσεις της.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και ατόμων του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και το πρόσφατο πόρισμα που μιλά για θάνατο λόγω ασφυξίας.

Κατά πληροφορίες, οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν ευρήματα οπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Έτσι, αποκλείστηκε ως αιτία θανάτου η ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα.

Την ίδια ώρα, η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα κήρυξε το πέρας της ανάκρισης για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, όπου ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εισηγηθεί για την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου ή όχι σε δίκη. Τον τελικό λόγο για το ζήτημα θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα