Κορονοίός: “Ενστάσεις” των ειδικών για τα μέτρα της κυβέρνησης – Ανησυχία για έξαρση

Κορονοίός: “Ενστάσεις” των ειδικών για τα μέτρα της κυβέρνησης – Ανησυχία για έξαρση
Κατάστημα εστίασης EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Τις επιφυλάξεις τους για τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, μαζί και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στη διασπορά του ιού εξέφρασαν Γιώργος Παυλάκης και Αθηνά Λιανού.

Τον προβληματισμό και την αντίθεσή του με ένα μέρος των χθεσινών ανακοινώσεων της κυβέρνησης εξέφρασε ο ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, πολλώ δε για την άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους και το τέλος των τοπικών lockdown στις κόκκινες περιοχές.

Φοβάμαι ότι με το επίπεδο επιτήρησης που υπάρχει στα κέντρα διασκέδασης αν παραμείνουν ανοιχτά όλη νύχτα θα επικρατήσει αλαλούμ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να τονίσει στη συνέχεια ότι με 40% ανεμβολίαστους στην Ελλάδα “δεν υπάρχει φοβερή προστασία”.

Μάλιστα εκτίμησε πως ο χειμώνας χωρίς εμβολιασμούς και μάσκες αναμένεται δύσκολος.

Ο κ. Παυλάκης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι των μέτρων τα τοπικά lockdown, λέγοντας πως “το να διακηρύσσεις ότι δεν θα γίνουν lockdown είναι μονομερής αποκλεισμός”, για να τονίσει πως δεν πρέπει “να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος και μετά να ζητάμε συγγνώμη”.

Τέλος, ο γιατρός επεσήμανε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για το τέλος της πανδημίας ενώ έχουμε καθημερινά 2-3 χιλιάδες κρούσματα και 30 θανάτους, λέγοντας ότι “ο τερματοφύλακας δεν λέει ότι έσωσε δυο γκολ και επομένως πάει να ξεκουραστεί, πρέπει πρώτα να λήξει το ματς”.

Λινού: “Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού, η οποία ανέφερε ότι έχει κάποιες ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν στους εμβολιασμένους.

Αρχικά, είπε ότι οι ενστάσεις αφορούν αρχικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα και ότι θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων. Υπογράμμισε δε με έμφαση ότι δεν πρέπει να υπάρξει “περαιτέρω κοινωνικός διχασμός” ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

Επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων, είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα