Πειραιάς: 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι. Ξεκίνησε η διανομή φυλλαδίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Από νωρίς το πρωί στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά,κλιμάκιο της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής με διερμηνείς,ενημέρωναν τους μετανάστες και του πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί για το κλείσιμο του πρόχειρου καταυλισμού.
Οι επιλογές ήταν δυο,η μεταφορά τους σε κέντρο φιλοξενίας στην Πέτρα του Ν.Κατερίνης(μοιράστηκαν και φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις εκεί) ή στην πύλη Ε1.Οι περισσότεροι προτίμησαν να μετακινηθούν στην πύλη Ε1 με λεωφορεία του ΟΛΠ,καθώς δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από τον Ν.Αττικής,κάποιοι (οι λιγότεροι)αργά το μεσημέρι αναχώρησαν με πούλμαν(το ένα με 45άτομα)με προορισμό την Κατερίνη,Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Από νωρίς το πρωί στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά,κλιμάκιο της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής με διερμηνείς,ενημέρωναν τους μετανάστες και του πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί για το κλείσιμο του πρόχειρου καταυλισμού. Οι επιλογές ήταν δυο,η μεταφορά τους σε κέντρο φιλοξενίας στην Πέτρα του Ν.Κατερίνης(μοιράστηκαν και φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις εκεί) ή στην πύλη Ε1.Οι περισσότεροι προτίμησαν να μετακινηθούν στην πύλη Ε1 με λεωφορεία του ΟΛΠ,καθώς δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από τον Ν.Αττικής,κάποιοι (οι λιγότεροι)αργά το μεσημέρι αναχώρησαν με πούλμαν(το ένα με 45άτομα)με προορισμό την Κατερίνη,Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σε 4.500 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. Διανεμήθηκαν τα ενημερωτικά φυλλάδια από το υπουργείο Ναυτιλίας

Σε 4.500 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το Σάββατο ξεκίνησε από στελέχη του λιμενικού σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Το υπουργείο εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Επίσης αναφέρει προς τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών.

SHARE:

24Media Network