Πειθαρχική δίωξη κατά Τσατάνη

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αποχωρεί από τον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, μετά την κατάθεση του στον αντιεισαγγελέα σχετικά με όσα έχει καταγγείλει περί ευθυνών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του καθώς επίσης και για την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αποχωρεί από τον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, μετά την κατάθεση του στον αντιεισαγγελέα σχετικά με όσα έχει καταγγείλει περί ευθυνών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του καθώς επίσης και για την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Μία ημέρα πριν καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατσάνη είναι αντιμέτωπη με μία πειθαρχική δίωξη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Μία ημέρα πριν καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατσάνη είναι αντιμετωπη με μία πειθαρχική δίωξη φια την υπόθεση Βγενόπουλου.

Πλέον το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα κρίνει εάν τελέστηκαν τα 2 παραπτώματα που της αποδίδονται. Σε θετική περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι από απλή επίπληξη έως 3μηνη παύση από τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, και η αντιπρόεδρος που χειρίστηκε την έρευνα, κατέληξαν στην άποψη ότι:

- Η Γ. Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, παρά το ότι η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.

- Η Γ. Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin. Κι αυτό αν καο η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών, πριν ενεργήσει.

SHARE:

24Media Network