Περιφέρεια Αττικής: Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Περιφέρεια Αττικής: Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Η Ύδρα στο σκοτάδι Twitter

Η Ύδρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα από το πρωί της Κυριακής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος - Ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Υπενθιμίζεται ότι η Ύδρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα από τις τις 05.30 το πρωί της Κυριακής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης αποδίδεται σε δυσλειτουργίες του δικτύου στον υποσταθμό του Κρανιδίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει στην επιθεώρηση του δικτύου έως τη Θερμησία, καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Διαχειριστή, έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί, σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

«Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.»

Την υδροφόρα “Στυμφαλία” στέλνει το Πολεμικό Ναυτικό

Η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στη νήσο Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου. Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα