Περικοπές παντού, εκτός από τους μισθούς των κληρικών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ--ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ--ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ G4PHOTOS

Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται, ωστόσο δεν αφορά τους κληρικούς. Τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.

Το κλίμα της συνάντησης, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, χαρακτηρίζεται πολύ καλό από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέφερε, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία και για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε επίσης τη δημιουργία κοινού ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της μικτής επιτροπής διαλόγου Πολιτείας - Εκκλησίας, η οποία είχε συσταθεί το 2009 χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το έργο της.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και γι' αυτό, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

SHARE:

24Media Network