Περισσότερες δόσεις από τη ΔΕΗ για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Ατελείωτες οι ουρές σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστίδου.'Εως αργά το μεσημέρι έφταναν ακόμα και έξω στο πεζοδρόμιο,Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ατελείωτες οι ουρές σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστίδου.'Εως αργά το μεσημέρι έφταναν ακόμα και έξω στο πεζοδρόμιο,Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στην ελάφρυνση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στοχεύει η ΔΕΗ με την απόφαση για περισσότερες δόσεις στην εξόφληση οφειλών. Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.

Όπως ανακοινώθηκε, η επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Νωρίτερα, στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για διακανονισμό των οφειλών για εξετάζονται από τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέσχε το 2012 έγιναν 700.000 διακανονισμοί, έναντι 400.000 το 2011.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη σύστημα διακανονισμών, ανάλογα με το ιστορικό του κάθε πελάτη αλλά και με κοινωνικά κριτήρια.

Οι καταναλωτές που ήταν συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών ή έκαναν διακανονισμούς τους οποίους τήρησαν προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις ενώ για τις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, αθέτηση διακανονισμών ή ακόμη και παραβιάσεις μετρητών, ρευματοκλοπές, κλπ. η ρύθμιση είναι πιο αυστηρή η απαιτείται η άμεση εξόφληση των χρεών προκειμένου να επανασυνδεθεί ο μετρητής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τοπικές επιτροπές της ΔΕΗ θα αποφασίζουν αν θα κόβεται το ρεύμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές

SHARE: