Λαμία: Ο πατέρας της 14χρονης ξεσπά – “Ήταν μία απλή επέμβαση, αλλά το παιδί πέθανε”

Λαμία: Ο πατέρας της 14χρονης ξεσπά – “Ήταν μία απλή επέμβαση, αλλά το παιδί πέθανε”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Θλίψη αλλά και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε ο θάνατος 14χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο της Λαμίας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Ο θάνατος ενός μικρού κοριτσιού μαθήτριας της δεύτερης τάξης του 6ου Γυμνασίου έχει σοκάρει τη Λαμία.

Το κορίτσι έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λάρισας μετά από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

Η περιπέτεια ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ο πατέρας της την πήγε στο νοσοκομείο της Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Φτάνοντας οι γιατροί την υπέβαλαν σε εξετάσεις και της έκαναν εισαγωγή.

Οι ώρες περνούσαν, οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν πλέον να της προσφέρουν άλλη βοήθεια και για περαιτέρω διερεύνηση αποφάσισαν τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Περίπου στις 16:00 λοιπόν με ασθενοφόρο το κορίτσι διεκομίσθη στη Λάρισα όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Η 14χρονη συνήλθε και όλα έδειχναν πως η συνέχεια θα ήταν καλή δυστυχώς, όμως στις 11 και μισή το βράδυ του Σαββάτου η Ιωάννα άφησε την τελευταία της πνοή. Οι γιατροί ακόμη και τώρα δεν μπορούν να εξηγήσουν στους γονείς του παιδιού τι μεσολάβησε. Τι ήταν αυτό που του στέρησε τη ζωή μετά από μία απλή επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Ο πατέρας της Ιωάννας μιλά στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και επιρρίπτει ευθύνες για τον χρόνο που χάθηκε μέχρι να μπει στο χειρουργείο το κορίτσι.

Δεν μπορώ να καταλάβω από ότι πέθανε το παιδί, έτσι και αλλιώς ακόμα δεν μας έχουν πει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δύο νοσοκομεία δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ένα απλό περιστατικό. Μετά την επέμβαση το παιδί ήταν καλά, ήπιε υγρά, είχε επαφή. Στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρευσαν πολύ, ένας καρδιολόγος, πολύ καλός, προσπάθησε να την επαναφέρει, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν” είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κύριος Διαλυνάς μιλά στο STAR Κεντρικής Ελλάδας. Ψυχολόγοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σχολείο της Ιωάννας προκειμένου να στηρίξουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους συμμαθητές του άτυχου κοριτσιού. Φως στα αναπάντητα ερωτηματικά αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο της Λαμίας έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε τις ώρες που το κορίτσι νοσηλεύονταν εκεί. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν θα μπορούσε να γίνει εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας αφού δεν υπάρχει παιδοχειρουργός.

Τι λέει το νοσοκομείο

Ανακοίνωση για τον θάνατο της μαθήτριας από τη Λαμία, εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην οποία περιγράφει τα γεγονότα, όπως έχουν καταγραφεί επίσημα στα συμβάντα, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) περιμένοντας συγχρόνως το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση. Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά. Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

Την θλίψη του για την απώλεια της Ιωάννας εξέφρασε και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας: “Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και σύσσωμοι οι γονείς και οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εκφράζουν από καρδιάς τα βαθύτατα συλληπητήρια και την θλίψη τους για τον χαμό της μαθήτριας του σχολείου μας . Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένεια της Ιωάννας αυτή την δύσκολη στιγμή. Η Ιωάννα ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της σχολικής μας κοινότητας όμως ο Θεός την κάλεσε κοντά του στην γειτονιά των αγγέλων. Θα λείψει σε όλους μας το χαμόγελό της”. αναφέρει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα