Πέθανε ο ακαδημαϊκός Παύλος Πανταζής

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Παύλος Πανταζής
TSOUFLIDIS

Τι αναφέρουν Γαβρόγλου και Βερναρδάκης για τον θάνατο του καθηγητή

Φτωχότερη είναι από χθες η ακαδημαϊκή κοινότητα με τον θάνατο του αναπληρωτή καθηγητή στην Κλινική Κοινωνική Ψυχολογία στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Παύλου Πανταζή.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, ο Παύλος Πανταζής απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1991). Διετέλεσε επίσης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, επίκουρος, λέκτορας και διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ υπήρξε λέκτορας και επιστημονικός συνεργάτης (1982-1991) στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ADVERTISING

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται επιστημονικές δημοσιεύσεις (βιβλία, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε περιοδικά, άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικές εκθέσεις), συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή ως μέλος σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και επιτροπές.

 Ανακοίνωση για τον θάνατο του Παύλου Πανταζή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στην οποία αποχαιρετά με θλίψη "τον σύντροφο" και "εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Παύλος Πανταζής "από νεαρή ηλικία είχε ενταχθεί στην ανανεωτική Αριστερά μέσα από τις γραμμές της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ εσωτερικού" και "σε όλη του τη ζωή είχε αναπτύξει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ".

Γαβρόγλου: Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου

"Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου", χαρακτήρισε τον Παύλο Πανταζή ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Παύλος Πανταζής, καθηγητής του τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

"Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι πια μαζί μας. Ο Παύλος Πανταζής δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο. Αγωνιούσε μονίμως για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσής μας, επιχειρηματολογούσε με πάθος για την σημασία της διεπιστημονικότητας, και ήταν πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί ακόμη και αυτά που πολλοί θεωρούσαν ελάσσονες δημοκρατικές κατακτήσεις. Πάνω από όλα, όμως, ο Παύλος ήταν ένας διανοούμενος της Αριστεράς. Από αυτούς που λιγοστεύουν".

Τον ακαδημαϊκό αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο Facebook και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δυστυχώς, το θανατικό συνεχίζεται. Το ΑΠΘ, το Τμήμα Κινηματογράφου, η Συσπείρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, χάσαμε χθες ένα σπουδαίο συνάδελφο και σύντροφο. Τα λόγια περιττεύουν...".

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Παύλος Πανταζής

Φωτογραφία: Γ. Τσουφλίδης

SHARE:

24Media Network