Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής

Ο Τάσος Πανταζής άφησε το στίγμα του πρωταγωνιστώντας σε παραγωγές του ΚΘΒΕ - Συμμετείχε σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις.

Ο Τάσος Πανταζής, ένας από τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν το βασικό πυρήνα του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, υπηρετώντας με ήθος το ελληνικό θέατρο και ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους, έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο θάνατός του σκορπά θλίψη ευρύτερα στον θεατρικό χώρο και στους συναδέλφους του της δεύτερης κρατικής σκηνής, όπου ήταν πολύ αγαπητός.

Συμμετείχε συνολικά σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις. Η θητεία του στο ΚΘΒΕ ξεκίνησε το 1971 στην παράσταση «Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2015 στην παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

ADVERTISING

Ο Τάσος Πανταζής σπούδασε στη Δραματική σχολή του Λ. Σταυράκου. Μεταξύ των παραστάσεων του ΚΘΒΕ, στις οποίες έλαβε μέρος από το 1971, ξεχωρίζουν: «Μήδεια» (Αγγελιοφόρος, σκην. Μ. Βολανάκης), «Ικέτισσες» (Θησέας, σκην. Κ. Μπάκας), «Βάκχες» (Β’ άγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Τρωάδες» (Μενέλαος, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Μήδεια» (Κρέοντας, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ένας μήνας στην εξοχή» (Μπελάγιεφ, σκην. Ν. Περέλης), «Ματωμένος γάμος» (Γαμπρός, σκην. Χ. Χριστοφής), «Μιας πεντάρας νιάτα» (Δημήτρης, σκην. Α. Μίγκας), «Οι αλλοπαρμέ­νοι» (Βαρκεντέρο, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), «Έξω από την πόρτα» (Ο άλλος, σκην. Π. Χαρίτογλου). Σκηνοθέτησε τα έργα: «Μανδραγόρας», «Το πανηγύρι» και «Το σκιάχτρο».

Η κηδεία του Τάσου Πανταζή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 12.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας.

SHARE:

24Media Network