Πέθανε ο Ανδρέας Μπόμης

Πέθανε ο Ανδρέας Μπόμης

Φτωχότερη είναι η ελληνική δημοσιογραφία αφού το βράδυ της Παρασκευής και σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε ο Ανδρέας Μπόμης.

H ελληνική δημοσιογραφία πενθεί την απώλεια ενός εκ των μεγάλων δασκάλων της. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπόμης ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 20 ετών, ως συντάκτης ύλης στο περιοδικό “Αυτοδιοίκηση” του οποίου συνεκδότης ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης Μπόμης.

Εργάσθηκε κατά σειρά στις εφημερίδες Ακρόπολις (1959), Απογευματινή (1960-1984, από το 1975 σαν αρχισυντάκτης), Ελεύθερος Τύπος (1983 σαν διευθυντής έκδοσης) και Έθνος (1984-2000, σαν εκδ. σύμβουλος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης).

Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάσθηκε με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Διετέλεσε ακόμη συνεργάτης στο περιοδικό “Πρώτο”, γενικός διευθυντής στις Εικόνες και ο εμπνευστής του ένθετου αθλητικού έντυπου Εθνοσπόρ που πρωτοεκδόθηκε το 1992 και συνεχίζει με επιτυχία έως σήμερα.

Ο Ανδρέας Μπόμης έχει στο ενεργητικό του και τηλεοπτικές παρουσίες, καθώς ήταν ο υπεύθυνος της εκπομπής “Αθλόραμα”, ενώ εμφανίσθηκε σαν σχολιαστής της εκπομπής “Κόσμος των Σπορ”.

Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει την Δευτέρα στις 15:00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα