Πέτσας: “Πλέγμα μέτρων” για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

Πέτσας: “Πλέγμα μέτρων” για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα
Δημοτικό σχολείο Eurokinissi

Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι "δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα".

Ένα “πλέγμα μέτρων” για την αντιμετώπιση του φαινομένου μαθητές να μην φορούν μάσκα στις τάξεις, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμμαθητών τους, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού.

“Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε πως το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές πως η χρήση της μάσκας είναι προς όφελος της υγείας τους.

“Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, προαναγγέλοντας με αυτόν τον τρόπο νέες ανακοινώσεις σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου και πρόσθεσε:

“Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα