ΠΓΔΜ: Αισχροκέρδεια από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της χώρας στις πλάτες των προσφύγων

Migrants wait behind a fence for a registration procedure outside a police station at southeastern island of Kos, Monday, Aug. 10, 2015.  Greece's coast guard rescued more than 1,400 migrants in nearly 60 search and rescue operations near several Greek islands in the eastern Aegean Sea over the past three days as the pace of new arrivals increase, authorities said Monday. (AP Photo/Yorgos Karahalis)
Migrants wait behind a fence for a registration procedure outside a police station at southeastern island of Kos, Monday, Aug. 10, 2015. Greece's coast guard rescued more than 1,400 migrants in nearly 60 search and rescue operations near several Greek islands in the eastern Aegean Sea over the past three days as the pace of new arrivals increase, authorities said Monday. (AP Photo/Yorgos Karahalis) EUROKINISSI

Αισχροκέρδεια από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της χώρας για την τιμή του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες, καταγγέλλουν τα ΜΜΕ

Για περίπτωση αισχροκέρδειας από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες, που επιβιβάζονται από την κωμόπολη Γευγελή με προορισμό τα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία, κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η τιμή του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες και μετανάστες για τη διαδρομή από τη Γευγελή (αμέσως μετά τα σύνορα με την Ελλάδα και την Ειδομένη) μέχρι το Ταμπάνοβτσε (στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία) εκτοξεύθηκε τις τελευταίες ημέρες στα 25 ευρώ.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, το εισιτήριο για την παραπάνω διαδρομή κόστιζε έξι ευρώ και τότε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων αύξησε την τιμή στα 10 ευρώ, με την αιτιολογία ότι αυξήθηκε το κόστος μεταφοράς. Ωστόσο, εδώ και μερικές ημέρες η τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή αυτή αυξήθηκε στα 25 ευρώ. Μάλιστα η αύξηση αυτή ισχύει μόνο για τους πρόσφυγες και μετανάστες και όχι για τους άλλους επιβάτες της γραμμής.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ, Νίκολα Κόστοφ, δεν απαντάει στις επανειλημμένες κλήσεις των δημοσιογράφων για να εξηγήσει την αύξηση αυτή της τιμής του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ αδυνατεί να δώσει την όποια εξήγηση, επικαλούμενος ότι βρίσκεται σε άδεια.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες, το σωματείο των μηχανοδηγών τρένων της ΠΓΔΜ είχε κηρύξει απεργία λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων και τα δρομολόγια στη γραμμή Γευγελή-Ταμπάνοβτσε είχαν μειωθεί. Ο Νίκολα Κόστοφ δήλωσε χθες ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τα σωματεία των εργαζόμενων και η κατάσταση διευθετήθηκε.

Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο, το τελευταίο διάστημα στην ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Οι περισσότεροι από αυτούς, με το που εισέρχονται πεζή στη Γευγελή, επιβιβάζονται σε τρένα με προορισμό το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γερμανία έθεσε εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν. Κλείνει τα σύνορα προς Αυστρία

Φαρμακονήσι: Τέσσερα μωρά και έντεκα παιδιά ανάμεσα στους 34 νεκρούς. Τα καρέ του προσφυγικού δράματος

SHARE:

24Media Network