Πήλιο: Υπό εισαγγελική “επιτήρηση” σχολείο για τον βασανισμό 14χρονης

Πήλιο: Υπό εισαγγελική “επιτήρηση” σχολείο για τον βασανισμό 14χρονης
Θύμα bullying και κακοποίησης σε σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες 14χρονης μαθήτριας ότι δεχόταν βία και απειλές από συμμαθητές της, ένας εκ των οποίων της έσπασε το δάχτυλο.

Υπό εισαγγελική επιτήρηση θα βρίσκεται επί της ουσίας από την ερχόμενη εβδομάδα το Γυμνάσιο της Αργαλαστής, όπου ένα κορίτσι κατήγγειλε πως ζούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια 4 συμμαθητών της, ένας εκ των οποίων της έσπασε το δάχτυλο. Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της 14χρονης στο σχολείο.

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της, όπως η ίδια είχε καταθέσει, σύμφωνα με το gegonota.news.

Πέραν της προκαταρκτικής, υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους- που θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία– θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με τα περιστατικά βίας μαθητές, αλλά και το θύμα.

Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι η πρώτη φορά που σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Η 14χρονη που δεχόταν τη βία και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον, είπε στην εισαγγελέα, παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων, πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις.

Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν όσα βίωνε η 14χρονη και όλοι όπως αποδείχθηκε ήταν γνώστες της κατάστασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα