Πλεύρης: Αν οι καταγγελίες για την “Κιβωτό” ισχύουν, θα πάει κόσμος φυλακή

Πλεύρης: Αν οι καταγγελίες για την “Κιβωτό” ισχύουν, θα πάει κόσμος φυλακή
Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης INTIME NEWS

Συλλήψεις προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες για την "Κιβωτό του Κόσμου". Διαβεβαιώσεις ότι η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες για την “Κιβωτό” μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά».

«Η Κιβωτός», σημείωσε ο υπουργός, «ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στον βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Οσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα, αυτό δεν φτάνει και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί».

Στόχος, επεσήμανε, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα και υπενθύμισε ότι αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος του νομοσχεδίου που είχε φέρει πρόσφατα στη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο. Οπως τόνισε, μπροστά στον ορυμαγδό επώνυμων καταγγελιών, ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να κωφεύσει, ούτε να δώσει την εικόνα ενός ανθρώπου που ούτε είδε ούτε άκουσε και πλέον ο πατέρας Αντώνιος οφείλει να απέχει από κάθε ιεροπραξία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, είναι κάτι πολύ βαρύ, είναι μία γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας, θα μιλάμε για χρήση ιερού ράσου από κάποιον για να καλύπτει ανομίες και αν αφορούν τον ίδιο τον πατέρα θα αποδοθεί (όπως διαμηνύεται και στη σχετική ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου) η επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης.

Ερωτηθείς γιατί ο πατέρας Αντώνιος αρνείτο να έχει τη συνεργασία της Εκκλησίας στο έργο της «Κιβωτού», ο κ. Κονιδάρης απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για τον ίδιο λόγο που απειράριθμες ΜΚΟ –καθώς η Ελλάδα παράγει πολύ περισσότερες ΜΚΟ από όσες μπορεί να καταναλώσει– δεν θέλουν να υπαχθούν στην εποπτεία της Πολιτείας. Ισως γιατί θέλει να διοικεί όπως εκείνη θέλει και να διαχειρίζεται τις χρηματοδοτήσεις της χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν».

Ο κ. Κονιδάρης σημείωσε ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε αρνηθεί εξαρχής, από την ίδρυση της «Κιβωτού», κάθε συνεργασία με αρμόδια στελέχη της Αρχιεπισκοπής ή την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα