Κιβωτός του Κόσμου: Η κυβέρνηση ξηλώνει το ΔΣ του ιδρύματος

Κιβωτός του Κόσμου: Η κυβέρνηση ξηλώνει το ΔΣ του ιδρύματος
eurokinissi

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου. Το μήνυμα για τον πατέρα Αντώνιο: "Ο νόμος ισχύει για όλους"

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, οι οποίες μάλιστα βάζουν στο κάδρο και τον ιδιο τον πατέρα Αντώνιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση. “Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά”, δήλωσε και τόνισε: “Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις”.

Εθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, όποια εξέλιξη και εάν έχει η υπόθεση και ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού, συμπεριλαμβανομένης προφανώς της συζύγου του πατέρα Αντωνίου, η οποία είναι μέλος του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Επισήμανε ότι η νέα αυτή διοίκηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μάξιμουμ ενός έτους, κατά το οποίο θα προχωρήσει και η διερεύνηση των καταγγελιών. Σημείωσε όμως ότι έπρεπε να δοθεί μία άμεση λύση για να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής προς όφελος των παιδιών, επισημαίνοντας ότι η Κιβωτός του Κόσμου στηριζόταν κατά 95% σε ιδιωτικές δωρεές, πλην όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή έχει πλέον κλονιστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τη δραστηριοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων στον τομέα της παιδικής πρόνοιας στο γεγονός ότι όπως υποστήριξε καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα από μόνη της.

Σημείωσε όμως ότι στόχος πρέπει να είναι η αποϊδρυματοποίηση και τόνισε ότι για αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ανέφερε ότι ήδη το 40% των παιδιών που διέμεναν σε ιδρύματα έχει δοθεί σε αναδόχους, καθώς και ότι προβλέπεται η υποχρέωση των δομών να αναρτούν τα στοιχεία των παιδιών και το ενδιαφέρον για αναδοχή.

Ο κ. Οικονόμου πάντως παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα ο χώρος των ιδρυμάτων είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος και υποστήριξε ότι η αρμόδια υπουργός φροντίζει εδώ και καιρό για τη θεσμική οργάνωση του χώρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα