Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση για το ΚΕΘΕΑ έξω από το υπουργείο Υγείας

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση για το ΚΕΘΕΑ έξω από το υπουργείο Υγείας
NEWS24/7

Πολύ μεγάλη συμμετοχή έχει η συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου για το ΚΕΘΕΑ. Εργαζόμενοι, μέλη, γονείς και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ζητούν την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται από τις 11:00 εργαζόμενοι, μέλη, γονείς και φίλοι του ΚΕΘΕΑ που διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο αυτοδιοίκητο του φορέα απεξάρτησης και την απόφαση της κυβέρνησης να ορίζει η ίδια την διοίκησή του.

Με τσιρότα στο στόμα, οι διαμαρτυρόμενοι, πιασμένοι από τους ώμους, έχουν σχηματίσει έναν κύκλο μέσα στον οποίο μέλη του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιούν ένα δρώμενο με κρουστά. Στη συνέχεια ένα ένα τα μέλη του κύκλου βγαίνουν μπροστά φωνάζοντας την κραυγή με το όνομα τους, την οποία επαναλαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

News24/7

Στην διαμαρτυρία έχει καλέσει, εκτός από το ΚΕΘΕΑ και το Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Βασικό αίτημα, η άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ο τερματισμός “της επιχειρούμενης απαξίωσης του και της θεραπευτικής του πρότασης που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης”.

News24/7

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν μετά την συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, είπαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις προσπάθειες τους να μην προχωρήσει η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Μετά την διαμαρτυρία, μέλη και γονείς μελών του ΚΕΘΕΑ ανεβαίνουν στο υπουργείο, όπου θα τους δεχτεί για συνάντηση ο γενικός γραμματέας δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα