Ποιοι προσπαθούν να 'εγκλωβίσουν' τους πρόσφυγες στο Λιμάνι του Πειραιά

Πρόσφυγες και μεταναστές στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Πρόσφυγες και μεταναστές στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ομάδα αλληλέγγυων που αποκαλούνται "το συντονιστικό" αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, ώστε να απομακρυνθούν από τον Πειραιά. Τι λένε Λιμενικό και Αστυνομία

Τις τελευταίες ημέρες και παρά τις προσπάθειες των αρχών να συνοδεύσουν τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια ομάδας Ελλήνων που επιχειρούν να αποτρέψουν την μεταφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες Λιμενικού και Αστυνομίας, άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους συντονιστικό πλησιάζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι, λίγο πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Οι οργανώσεις αυτές μοίραζαν χαρτιά με τα οποία καλούσαν τους ανθρώπους να μην φύγουν από το σημείο.

Σε μια από τις επισκέψεις της ομάδας αυτής την Τρίτη το πρωί, έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του λιμενικού. Αμέσως πέταξαν τα χαρτιά που μοίραζαν και τράπηκαν σε φυγή. Παρόλα αυτά, οι πρόσφυγες και μετανάστες, έπειτα και από την παρέμβαση αυτών των ανθρώπων αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η εικόνα, τα οχήματα να φεύγουν από τον Πειραιά άδεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE: