Πόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

Πόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του Πύργου από την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης κάνοντάς την ατμόσφαιρα αποπνικτική

Περισσότεροι από 10 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται εκτεθειμένοι στους δρόμου του Πύργου απειλώντας τη δημόσια υγεία και κάνοντας τη κατάσταση αφόρητη.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών που αναμενόταν να ξεκινήσει εχθές ματαιώθηκε, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Αχαΐας για τη μεταφορά ποσοτήτων σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ του Φλοκά, λόγω του μπλόκου που επιβλήθηκε από του κάτοικους της Αχαΐας.

 

Όπως αναφέρεται, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια την κατάσταση για την προστασία της υγείας του και αποφάσισαν την απαγόρευση των απορριμάτων στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ, όπου επιθυμούν μεταφορά και τα σκουπίδια από τη περιοχή των Καλαβρύτων.

Όλα αυτά, μετά την αποκάλυψη ότι επί τρία χρόνια μεταφέρονταν στον ΧΥΤΑ Φλοκά παράνομα απορρίμματα από τα Καλάβρυτα, μέσω κρυφής απόφασης που αφορούσε μια προσωρινή συμφωνία που από ότι φαίνεται έγινε μόνιμη.

 

Έτσι, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι αν συνεχίσουν το μπλόκο στο ΧΥΤΑ μέχρι αν σταματήσει η παράνομη μεταφορά σκουπιδιών στη περιοχή.

(Πηγή: PatrasTimes)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα