Πολιτική κόντρα για τους κουκουλοφόρους – Καμπανάκι από τους αστυνομικούς για “θύματα”

Πολιτική κόντρα για τους κουκουλοφόρους – Καμπανάκι από τους αστυνομικούς για “θύματα”
Επεισόδια από κουκουλοφόρους Eurokinissi Sports

Να θωρακιστούν οι αστυνομικοί ζητάει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια. "Η ΝΔ προσπαθεί να καλλιεργήσει τον φόβο στους πολίτες για εκλογικά κέρδη" απαντά το υπουργείο στον Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για "κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού".

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών προκάλεσαν η επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανάρτησή της στο facebook, η Ένωση χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να θωρακιστούν οι αστυνομικοί, καθώς “αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Που να’ ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς. Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα; Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας”, σημειώνεται στην ανάρτηση.

Πολιτική αντιπαράθεση για τους κουκουλοφόρους

«Η Ελλάδα έγινε κανονική χώρα από αυτή την κυβέρνηση» τονίζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση- απάντηση στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος σε δήλωση του κατηγόρησε την κυβέρνηση «για πολιτική σκανδαλώδους ανοχής και στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας», χαρακτήρισε «κατ’ επίφασιν υπουργείο» το Προστασίας του Πολίτη και «αδρανείς παρατηρητές», το «δίδυμο της ηγεσίας», εννοώντας τις κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα.

«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή», επισημαίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπογραμμίζει: «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα στο κομμάτι της πραγματικής ζωής» και «θέλει να επιχειρηματολογήσει για το δόγμα περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Ο κ. Χαρακόπουλος, προέβη στην δήλωση του, σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στη Νίκαια, τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και την δράση του «Ρουβίκωνα» τις τελευταίες μέρες.

Ο Τομεάρχης της ΝΔ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό».

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την εξής ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα.

Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή.

Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την Κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα