Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό
Οι Τούρκοι αξιωματικοί αποχωρούν από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών Eurokinissi

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθούν από την αρμόδια επιτροπή οι αιτήσεις και των υπόλοιπων πέντε αξιωματικών με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να έχει το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης ακύρωσης της απόφασης.

Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμη Τούρκο αξιωματικό, τον τρίτο κατά σειρά, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας μαζί με επτά συναδέλφους του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, έδωσε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Αυτό σημαίνει ότι ο αξιωματικός εντάσσεται πλέον στο καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα με όλα τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθούν από την αρμόδια επιτροπή οι αιτήσεις και των υπόλοιπων πέντε αξιωματικών με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να έχει το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης ακύρωσης της απόφασης.

Ωστόσο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ , και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης, με την οποία δικαιώθηκαν οι «8», όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η κίνηση αυτή ουσιαστικά έχει τυπικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «8» έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τη λήξη της διοικητικής τους κράτησης, τον περασμένο Μάιο και έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο όπου φυλάσσονται, για λόγους ασφαλείας, ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα