Πολίτης και Μπουρζούκος καταγγέλλουν προσπάθεια χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων στον Νίκο Ρωμανό

Πολίτης και Μπουρζούκος καταγγέλλουν προσπάθεια χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων στον Νίκο Ρωμανό
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Οι δύο συνεργοί του απεργού πείνας στην υπόθεση Βελβεντού, με επιστολή τους σήμερα καταγγέλλουν πως εισαγγελέας διέταξε τη χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων από τους ψυχιάτρους του νοσοκομείου Γεννηματά

Οι Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζονται πως εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να χορηγηθούν ισχυρά ψυχοτρόπα στον Νίκο Ρωμανό, με σκοπό να κάμψουν την θέλησή του και έτσι να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση.

Όπως σημειώνουν στη συνέχεια της επιστολής οι γιατροί του νοσοκομείου αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή.

Διάβασε ολόκληρη την επιστολή, όπως αναρτήθηκε στο indymedia εδώ:

Γράφουμε για να καταδείξουμε, για άλλη μία φορά, το πόσο αδίστακτοι είναι κράτος και κυβέρνηση. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι έχουμε πραγματικά απέναντί μας και πως μπορούμε να αντισταθούμε. Σήμερα λοιπόν μία μέρα φορτισμένη, που ξυπνάει στο μυαλό μας μνήμες οργης και εξέγερσης, έφτασε σε μάς, διασταυρωμένη πληροφορία πως κάποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή στους ψυχιάτρους που παρακολουθούν τον Νίκο να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα ώστε να παρακάμψουν την θέλησή του και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το τι σημαίνει “χορήγηση ισχυρών ψυχοτρόπων” αρκεί να θυμίσουμε τις περιπτώσεις όπου αγωνιστές υποβλήθηκαν σε αυτό το βασανιστήριο, τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ στην Ελλάδα, όπως στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε σαν υποψία να υπάρχει αυτή η απειλή πάνω από τον Νίκο. Προς τιμήν τους οι γιατροί του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς αρνήθηκαν να υπακούσουν στην προφορική εντολή του εισαγγελέα, όμως σίγουρα αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους ίδιους.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Δημήτρης Πολίτης

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωμανός
SHARE: