Πολυτεχνείο: Έως 5.500 αστυνομικοί επί ποδός για τα μέτρα ασφαλείας

Πολυτεχνείο: Έως 5.500 αστυνομικοί επί ποδός για τα μέτρα ασφαλείας
Φωτογραφία Αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, INTIME NEWS

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., drones, "Αίαντες" καθώς και 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους τα επόμενα 24ωρα για το Πολυτεχνείο.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκαν από τον φετινό σχεδιασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που σε γενικές γραμμές δεν θα διαφέρουν πολύ από τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο.

Επί ποδός θα τεθούν τα επόμενα 24ωρα, 5.500 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας. Στα μέτρα συμμετέχουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., drones για έλεγχο δρόμων ακόμα και ταρατσών πολυκατοικιών στην περιοχή των Εξαρχείων και βεβαίως τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» εάν και εφόσον χρειαστούν.

Ανάμεσα στα μέτρα, περιλαμβάνεται η φρούρηση στατικών στόχων, Πρεσβειών, Υπουργείων κλπ., η διασπορά διμοιριών στα πέριξ των οδών του Πολυτεχνείου και της Πλατείας Εξαρχείων για περιφρούρηση, διακριτική παρακολούθηση από άντρες της Ασφάλειας και συχνές διελεύσεις από επίμαχα σημεία από άντρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Στα φετινά μέτρα έχουν ληφθεί βεβαίως υπόψη και τα επιμέρους ζητήματα, πέρα από τον εορτασμό της επετείου, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η στάση του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια κλπ., ζητήματα δηλαδή που ενδέχεται να επηρεάσουν την αριθμητική παρουσία του κόσμου που θα συμμετάσχει στην φετινή επέτειο, ενδεχομένως και την ψυχολογία των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα