Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχείς επιθέσεις των αντιεξουσιαστών για τον Γιαγτζόγλου

Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχείς επιθέσεις των αντιεξουσιαστών για τον Γιαγτζόγλου
Χειροβομβίδα εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή (Ν.Κ. Media Group) στα Βριλήσσια, τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου και βρέθηκε με την περόνη. Τους αστυνομικούς ενημέρωσε ο ίδιος ο εκδότης. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ την χειροβομβίδα απομάκρυναν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ανάληψη ευθύνης για πρόκληση φθορών σε τράπεζες, στα καταστήματα της Ερμού, για την επίθεση στην Πάντειο σε βάρος της εγκληματολόγου Χριστίνας Ζαραφωνίτου, για την κατάληψη στην "Αυγή" και αποκορύφωμα η επίθεση με χειροβομβίδα σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. οι συνεχείς επιθέσεις των αντιεξουσιαστών ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που έχει προφυλακιστεί για την αποστολή των τρομοδεμάτων, με αποδέκτη ακόμα και τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφετηρία την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού κατά την μεταγωγή του, έχουν συμβεί πολλά περιστατικά και επιθέσεις. Της εξέγερσης ακολούθησαν επεισόδια μετά από συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, κλιμάκωση επιθέσεων με πρόκληση φθορών σε τράπεζες, σε καταστήματα στην Ερμού, με κατάληψη στην εφημερίδα «Αυγή» και επίθεση στο γραφείο της εγκληματολόγου Χριστίνας Ζαραφωνίτου, μέσα στην Πάντειο.

Αποκορύφωμα, η τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός διερχόμενου οδηγού ταξί, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να φοβούνται νέα ανάλογα χτυπήματα.

Οι σκοπιές σε στατικά σημεία αυξάνονται όπως και οι περιπολίες, όπως και έχουν δοθεί οδηγίες για εγρήγορση σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, ωστόσο η διασπορά δυνάμεων είναι τεράστια και η κόπωση του προσωπικού αγγίζει εξαντλητικά όρια από αυτή την καθημερινή πλέον και συνεχώς κλιμακούμενη κατάσταση.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί πέρα από εγρήγορση των σκοπών σε στατικούς στόχους για τις δυνάμεις που έχουν αυξηθεί και διατεθεί για περιπολία, είναι πρωτίστως η αυτοσυγκράτηση και η αποτροπή όπου αυτό είναι δυνατό.

Στο μεταξύ, η ομάδα Αναρχικοί -ες Λάρισας ενημέρωσαν μέσω indymedia, ότι ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Νωρίτερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, προειδοποίησε για την υγεία του κρατουμένου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα