Πορεία διαμαρτυρίας από κατοίκους της Ειδομένης στις 11.00

Refugees and migrants from Idomeni refugee camp start march to cross the Greek - FYROM border from an alternative route in the border area where there is no fence on March 14, 2016.
Refugees and migrants from Idomeni refugee camp start march to cross the Greek - FYROM border from an alternative route in the border area where there is no fence on March 14, 2016. SOOC

Κινητοποίηση πραγματοποιούν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενη για τη διαιώνιση της κατάστασης στην περιοχή μετά το κλείσιμο των συνόρων

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Ειδομένης διαμαρτυρόμενοι για την μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης. «Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους» σημείωσε.

Νωρίτερα, μέσα στον καταυλισμό, δημιουργήθηκε ένταση όταν ΜΚΟ επιχείρησε να αδειάσει ένα φορτηγό ξύλα για τους πρόσφυγες σε χωράφι που ανήκε στον Λάζαρο Ούλη, τον αγρότη που χθες άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δίπλα στις σκηνές. Σήμερα, η σύζυγός του έδιωξε από το χωράφι τους την νταλίκα με τα ξύλα, τα οποία ξεφορτώθηκαν τελικά στη μέση του δρόμου απ΄ όπου όρμηξαν για να τα πάρουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη
SHARE:

24Media Network