Πως ο Ατατούρκ βοηθάει τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Πως ο Ατατούρκ βοηθάει τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Κατακόρυφη αύξηση των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται το σπίτι που γεννήθηκε ο αναμορφωτής της γειτονικής χώρας

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013. Η ανακαίνιση του τριώροφου στον αριθμό 75 της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται στο κοινό. Από τότε και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το σπίτι μουσείο που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο αναμορφωτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ αν αναλογισθεί κανείς ότι το 2011 - την τελευταία ολοκληρωμένη χρονιάς πριν κλείσει για ανακαίνιση τον Ιούνιο του 2012 – ο αριθμός ήταν μόλις 20.000 επισκέπτες ενώ ακόμη πιο πίσω το 1995 ήταν μόλις 3.000.

Τρεις είναι οι λόγοι που μετά την ανακαίνιση υπήρξε κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών. Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Τούρκων, η έναρξη απευθείας πτήσεων από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη και η επίθεση φιλίας του Γιάννη Μπουτάρη προς τους Τούρκους επισκέπτες.

Από προχθές, με αφορμή την εθνική εορτή της Τουρκίας το μουσείο - το οποίο έχει δωριστεί από το 1937 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Τουρκικό κράτος - έχει εμπλουτιστεί με πενήντα προσωπικά αντικείμενα του Κεμάλ Ατατουρκ. Μεταξύ αυτών πηλήκια, παπούτσια, γραβάτες και την πίπα του. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί ομοιώματα από σιλικόνη του Ατατουρκ σε παιδική ηλικία και της μητέρας του Zubeyde Hanim.

SHARE:

24Media Network