Πράσινο φως για την έκδοση των συνεργατών Βγενόπουλου στην Κύπρο

Πράσινο φως για την έκδοση των συνεργατών Βγενόπουλου στην Κύπρο
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εκδοθούν τα δύο στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, μετά από αίτημα της κυπριακής Δικαιοσύνης

Στην Κύπρο εκδίδονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου στη MIG, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

Οι δύο συνεργάτες του προέδρου της MIG εμπλέκονται στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο η οποία έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές την έκδοση τους με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Μαζί με άλλους, αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυπριακή Δικαιοσύνη μεταξύ άλλων για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

Ο Ευθ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Μ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα