Εντοπίστηκε πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα στο Κερατσίνι

Εντοπίστηκε πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα στο Κερατσίνι
Εικόνα από βενζινάδικο Eurokinissi

Το πρατήριο βρίσκεται επί της Λ. Σχιστού στο Κερατσίνι. Εντοπίστηκε να έχει νοθευμένα καύσιμα, τα οποία διέθετε στην αγορά ως κανονικά. Τον έλεγχο πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Εντοπίστηκε χθες, επί της Λ. Σχιστού, στο Κερατσίνι, πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο διέθετε στην αγορά νοθευμένα καύσιμα και συγκεκριμένα πετρέλαιο κίνησης.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), από κοινού με υπαλλήλους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής (ΕΛ.Υ.Τ), του Δ’ Τελωνείου Επίβλεψης Συγκροτημάτων Πειραιά (Δ’ ΤΕΣ) και της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.).

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το πετρέλαιο κίνησης παρουσίαζε απόκλιση από τις ισχύουσες προδιαγραφές και συγκεκριμένα υπερέβαινε τα όρια περιεκτικότητας σε θείο. Λήφθηκαν δείγματα από τις αντλίες, τα οποία θα αποσταλούν στο Χημείο του Κράτους για περαιτέρω ανάλυση.

Επιπλέον, διενεργήθηκε ποσοτική καταμέτρηση της στάθμης των δεξαμενών του πρατηρίου και συλλέχθηκε πλήθος φορολογικών και άλλων στοιχείων για περαιτέρω επεξεργασία και έλεγχο. Για την υπόθεση συνελήφθη ο υπεύθυνος του πρατηρίου, ο οποίος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα