Πρέσπες: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις - Δεκατέσσερις τραυματίες

Διαμαρτυρία στις Πρέσπες
Διαμαρτυρία στις Πρέσπες EUROKINISSI

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να απαντήσουν οι αστυνομικοί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις επί τουλάχιστον 6 ώρες, με αποτέλεσμα 14 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία της Φλώρινας και Καστοριάς.

Σοβαρά επεισόδια έχουν λάβει χώρα εδώ και έξι ώρες στις Πρέσπες, τα οποία συνεχίστηκαν παρά την ολοκλήρωση της συνάντησης και συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των δύο χωρών.

Οι καμπάνες στην περιοχή χτυπούν πένθιμα ενώ διαδηλωτές που μετέβησαν στην περιοχή από διάφορα σημεία της Μακεδονίας και της χώρας ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις τω ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό της Αστυνομίας.

ADVERTISING

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ρίψη αντικειμένων από τους διαδηλωτές προς αστυνομικούς που με την σειρά τους απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια έχουν δείξει να περιορίζονται και να αναζοπυρώνονται σε πολλές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα δείχνουν να βρίσκονται σε ύφεση.

Από αυτά έχουν καταγραφεί έως τώρα 14 τραυματίες, εκ των οποίων έξι αστυνομικοί και έξι πολίτες. Από τους πολίτες τρεις έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Καστοριάς και τρεις στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, στην πλειοψηφία τους με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έως τώρα για κανέναν τραυματία δεν έχει χαρακτηριστεί σοβαρή η κατάστασή του τραυματισμού του.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν γίνει τυχόν προσαγωγές ή συλλήψεις από το σημείο των επεισοδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση και χημικά στο Πισοδέρι - Πέντε τραυματίες

Φεντερίκα Μογκερίνι: Τσίπρας και Ζάεφ μας έκαναν υπερήφανους ως Ευρωπαίους

Διεθνής Τύπος: Συμφωνία σταθμός μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ στις Πρέσπες

SHARE:

24Media Network