Προανάκριση ΕΛ.ΑΣ. για τις φωτογραφίες με πρόσωπα αστυνομικών

Προανάκριση ΕΛ.ΑΣ. για τις φωτογραφίες με πρόσωπα αστυνομικών

Ένταση στην Βουλή μετά την καταγγελία Δένδια κατά ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής, σχετικά με την δημοσίευση φωτογραφιών από αστυνομικούς, στις οποίες απεικονίζονται τα πρόσωπά τους

Προανάκριση διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για το χτεσινό περιστατικό των ελέγχων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής με πολιτικά και της δημοσιοποίησης φωτογραφιών τους, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα left.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Την προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αν προκύπτουν αδικήματα από πλευράς βουλευτών ή άλλων ατόμων.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις από τους αστυνομικούς, ενώ το περιεχόμενο του βίντεο, που περιλαμβάνει και δηλώσεις προσώπων καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλλέγεται θα υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαφαζάνης: "Ακροδεξιό παραλήρημα" οι καταγγελίες Δένδια για αντιποίηση αρχής

SHARE: